V týdnu od 3.7. do 8.7.2022 jsme na dovolené. Veškeré objednávky budou vyřízeny nejpozději v pondělí 11.7.2022. Děkujeme za pochopení ♥.

Jednoduchý banánovo arašídový chlebíček bez přidaného cukru

Jednoduchý banánovo arašídový chlebíček bez přidaného cukru
 
Úžasný kakaovo-banánový chlebíček s arašídovou Trinutkou se doslova rozplývá na jazyku. Na povrchu je lehce křupavý, uvnitř měkký a vláčný. Skvěle se hodí ke snídani, nebo odpolední kávě. S trochou úpravy je vhodný pro vegany - stačí nahradit klasické mléko rostlinným a místo mléčné čokolády použít tmavou. Recept je bez vajec a bez přidaného cukru.
 
Na přípravu potřebujeme:
  • 160g hladké mouky
  • lžíci kukuřičného škrobu
  • 50 g kakaa
  • čaj. lžičku kypřícího prášku bezfosfátový
  • čaj. lžičku jedlé sody
  • 100g arašídového másla Trinutka - Arašídy na sucho pražené
  • 1/2 čaj. lžičky soli
  • 2 velké zralé banány (čím zralejší, tím je chlebík sladší)
  • 120g mléka (nebo lib. rostliného mléka pro veganskou verzi)
  • 75g slun. oleje
  • čaj. lžičku vanilkového extraktu
  • čaj. lžičku jablečného octu
  • čokoládové úlomky bílé (nebo tmavé pro veganskou verzi), nebo čokoládové čočky.
 
Postup:
  1. Předehřejte troubu na 180°C, vyložte chlebovou mísu pečícím papírem (nebo jakoukoli obdelníkovou mísu na pečení s vysokými okraji, cca 11x26cm) tak, aby na každou stranu papír přesahoval.
  2. V jiné míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob, kakao, sodu, kypřící prášek a suchou směs promíchejte.
  3. Na prkénku rozmačkejte banány vidličkou, vložte do vyšší nádoby spolu s mlékem, olejem, cukrem, vanilkovým extraktem a jablečným octem. Dobře promíchejte.
  4. Tekutou směs nalijte do mísy s moukou a míchejte vařečkou do spojení. Můžete vmíchat malé kousky čokolády dle chuti (trochu si nechte na posypání).
  5. Nalijte těsto do chlebové formy vyložené papírem na pečení. Pečte po dobu 40-50 min. Dejte pozor, aby chlebík nezůstal v troubě příliš dlouho, byl by pak zbytečně vysušený. Vyzkoušejte zapíchnutým párátkem - pokud jej vyndáte čisté, měl by být chlebík tak akorát. Po vyndání z trouby můžete posypat zbytkem čokolády.
  6. Nechte vychladnout v míse.
  7. Doporučujeme podávat s čistým arašídovým máslem Trinutka a banánem.
 
Ať chutná :-)
 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení