RECEPTY

Hrušky zapečené s kokosem s Trinutkou kokos mandle bílá čokoláda

Překvapte svou rodinu dokonalým dezertem! Zapečené hrušky jsou rychle hotové a chutnají skvěle. Zkrátka ideální sladká odměna po víkendové procházce nebo jako dobrota k odpolednímu lenošení u filmu. Vyzkoušíte? Za recept děkujeme Báře @zpekacku.cz.
 
Ingredience:
 
2 velké šťavnaté hrušky
1 hrst rozinek
400 ml kokosového mléka
80 ml javorového sirupu + 2 lžíce navíc
3 lžíce Trinutky kokos mandle bílá čokoláda
60 g ovesných vloček
40 g strouhaného kokosu
1 hrst nasekaných ořechů (mandle, lískové, pekanové...)
 
Postup:
 
Troubu si předehřejeme na 180 C. Hrušky pokrájíme na plátky a poskládáme do menšího pekáčku. Přidáme rozinky a Trinutku, kterou rovnoměrně rozetřeme na hrušky.
Kokosové mléko smícháme s 80 ml javorového sirupu a směsí přelijeme hrušky. 
Vločky, kokos, ořechy a 2 lžíce javorového sirupu smícháme a směsí posypeme obsah pekáčku.
Pečeme 15 minut a servírujeme ještě horké.
 
Lískooříškové kuličky s Trinutkou

Čtvrtá adventní neděle je tady a s ní i náš poslední tip na vánoční cukroví s Trinutkou! Recept na skvělé lískooříškové kuličky pro vás připravila Bára @zpekacku.cz.
 
Ingredience:
100 g mandlové mouky
2 lžíce medu
2 lžíce Trinutky –  lískáče mandle arašídy čokoláda
celé lískové ořechy
mleté lískové ořechy na obalení
 
Postup:
Mandlovou mouku si smícháme s medem a Trinutkou. Vzniklou hmotu dáme na 30 minut chladit. Poté z ní tvarujeme kuličky. Do středu každé vložíme lískový oříšek. Kuličky obalujeme v mletých lískových oříškách a uchováváme v lednici.
Kokosové kuličky s mandlovým máslem

 
Protože Vánoce se blíží a není času nazbyt, přinášíme vám na 3. adventní neděli jeden super rychlý recept! Kokosové kuličky s mandlovou Trinutkou od Báry @zpekacku.cz.
 
Ingredience: 
 
1/2 hrnku strouhaného kokosu
1/2 hrnku mandlové mouky
2 lžíce medu
2 lžíce Trinutka mandle 
1 lžíce kokosového oleje
1 vanilkový lusk
špetka soli
celé mandle 
kokos na obalení
 
Postup: 
 
Strouhaný kokos si smícháme s mandlovou moukou, medem, mandlovou Trinutkou, kokosovým olejem, špetkou soli a semínky vyškrábanými z vanilkového lusku. Takto vzniklou hmotu dáme na 30 minut chladit. Poté tvarujeme kuličky. Do prostřed každé vložíme mandli a kuličky obalíme v kokosu. Uchováváme v lednici...
 
... nebo taky rychle sníme! Přejeme dobrou chuť. :)
Vanilkové rohlíčky s mandlemi

Je tady 2. adventní neděle a my Vám k ní nadělujeme další recept od Báry @zpekacku.cz. Dokážete si představit lepší prosincový večer než s vůní čerstvě napečeného cukroví?

Ingredience:
35 g másla
20 g Trinutka mandle
60 g mandlové mouky
30 g namletých mandlí
1 vanilkový lusk
6 lžic sypké stévie
špetka soli

Dokončení:
85% čokoláda
1 lžíce kokosového oleje
mleté mandle

Postup:
V misce si vyšleháme klasické máslo s mandlovou Trinutkou. Přidáme stévii a vyšleháme do pěny. Ke směsi přidáme mandlovou mouku, mleté mandle, špetku soli a také semínka vyškrábaná z vanilkového lusku. Vypracujeme těsto, které dáme alespoň na 30 minut chladit do lednice.
Troubu si předehřejeme na 180 C. Z odleželého těsta vytvarujeme malé rohlíčky. Poskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 10 minut. Necháme vychladnout.
Čokoládu si spolu s kokosovým olejem rozpustíme ve vodní lázni. Rohlíčky z půlky poléváme čokoládou a hned posypeme mletými mandlemi. Uchováváme v chladu.

Přejeme dobrou chuť a spousty nedělní pohody :-) 

Linecké cukroví z Kešu másla

 Bára @zpekacku.cz pro Vás připravila 1.adventní recept. Linecké cukroví neodmyslitelně k Vánocům patří, tento recept je však vylepšený o lahodné Kešu máslo. 

Ingredience
 
3 lžíce másla
3 lžíce Trinutka Kešu
2 vejce
1,5 hrnku mandlové muky
1,5 hrnku rýžové mouky
4 lžíce sypké stévie
1 lžička xantanové gumy
 
Marmeláda z ledního ovoce na slepení
 
Postup
 
Klasické máslo i Trinutku Kešu si necháme povolit na pokojovou teplotu a poté je vyšleháme do pěny. Přidáme vejce a stévii a pořádně zašleháme. Nakonec přidáme obě mouky a xantanovou gumu ( dopomáhá těstu, aby drželo pohromadě jako těsto, kde je lepek) a vypracujeme těsto. Dáme jej odpočinout na 30 minut do lednice.
 
Troubu si předehřejeme na 175 C. Vál si pomoučíme rýžovou moukou a vyválíme na něm těsto, které následně vykrajujeme. Vykrojené cukroví poklademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 9-12 minut. Že je cukroví hotové poznáme podle krásně zlaté barvy. Necháme vychladnout a poté slepujeme marmeládou z lesního ovoce.
 
Krásný advent a dobrou chuť :-) 
 
Čokoládové brownies s hruškami a arašídovým máslem Trinutka
Bára @zpekacku.cz pro vás připravila naprosto vynikající recept na zdravé brownie z červených fazolí a hrušek. Mňam!
Ingredience:
1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
3 zralé banány
2 vejce
1 lžička skočice
3 lžíce kakaa holandského typu
2 lžíce medu
1 balíček kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
 
2 vaničky polotučného tvarohu
2 vejce
2 hrušky
2 lžíce medu
2 lžíce arašidové Trinutky
 
Na dokončení: Arašídová trinutka a plátky mandlí
 
Postup:
Troubu předehřejeme na 170 C. Dortovou formu si vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem.
Červené fazole si slijeme z nálevu a propláchneme. Přendáme do mixéru a společně s banány, vajíčky, medem, skořicí, kypřicím práškem, kakaem a špetkou soli umixujeme do hladké konzistence. Tuto čokoládovou směs si vlijeme do připravené formy.
 
V další misce si smícháme tvarohy spolu s vajíčky a medem. Tvarohovou směs vlijeme jemně do formy na čokoládový základ. Vyskládáme na ní oloupané, na měsíčky nakrájené hrušky a po lžičkám přidáme také arašídovou Trinutku. Dáme péct do předehřáté trouby na 35 minut.
 
Po vytažení necháme vychladnout a podáváme polité pár lžícemi arašídové Trinutky a posypané plátky mandlí.
 
Přeji Vám hezký den a dobrou chuť :-) 
 
Bára
 
Mugcake s Trinutkou a borůvkami
Mugcake s Trinutkou a borůvkami
 
Tento krásný a jednoduchý recept nám pomohl připravit kluk @klukvzastere. Mugcake si můžete dát k odpolední kávě nebo rovnou na snídani, je to opravdu rychlovka. Je zdravá, chutná, nabitá energií, tak ať Vám ten den skvěle začne :-)
 
Ingredience:
1 Vrchovatá  lžíce kešu mouky a kokosové mouky
1 ČL prdopeče
1 zarovnaná lžíce kakaa
5 PL sojovýho mlíka
1 menší banán
 
Postup:
Banán rozmačkat, vše smíchat a rozdělit do dvou hrnečků. Dát na 3 minutky do mikrovlnky a potom ozdobit lesním ovocem, lžící mandlovo-kokosového másla Ttrinutka a k tomu trošku tvarohu. 
 
Na výše zmíněnou Trinutku můžete využít 20% slevu v rámci ovocné kampaně. Zadejte kód "BORUVKY" v nákupním košíku. Platí do 31.7.2020 na produkt Kokos mandle bílá čokoláda.
 
Ať chutná :-) 
 
Fit vafle s třešněmi a proteinovou Trinutkou

Sezóna třešní je už za dvěřmi a tak jsme požádali Jakuba Kněžoura (@jakubknezour), aby připravil jeho oblíbenou snídani - fit vafle s Trinutkou - Lískové ořechy kakao datle protein a třešněmi, které právě v kombinaci s lískovými ořechy, extra tmavým kakaem, čistým syrovátkovým proteinem a trochou datlí tvoří lahodnou kombinaci.

Vyzkoušejte tuto rychlou letní snídani. 

Fit vafle - recept

Ingredience:
  • 4 velká vejce
  • 2/3 šálku řeckého plnotučného jogurtu
  • 1/4 šálku mléka dle výběru (např. mandlové)
  • 1 šálek ovesné mouky (může být i bezlepková)
  • 2 lžíce oblíbeného proteinu
  • Na dokončení: Trinutka Lískové ořechy kakao datle protein, nastrouhaný kokos a třešně
 
Postup: 

 

Předehřejte  vaflovač.
Ve velké míse rozšlehejte vejce, jogurt a mléko. Přidejte ovesnou mouku a protein. Vše dobře promíchejte tak, aby těsto bylo hladké.
Těsto opatrně nalejte do vaflovače. Hotové vafle dochuťte Trinutkou Lískové ořechy kakao datle protein, posypte nastrouhaným kokosem a dolaďte třešněmi.

 

Hezkou snídani! :-) 
 
Jednoduchý banánovo arašídový chlebíček bez přidaného cukru
Jednoduchý banánovo arašídový chlebíček bez přidaného cukru
 
Úžasný kakaovo-banánový chlebíček s arašídovou Trinutkou se doslova rozplývá na jazyku. Na povrchu je lehce křupavý, uvnitř měkký a vláčný. Skvěle se hodí ke snídani, nebo odpolední kávě. S trochou úpravy je vhodný pro vegany - stačí nahradit klasické mléko rostlinným a místo mléčné čokolády použít tmavou. Recept je bez vajec a bez přidaného cukru.
 
Na přípravu potřebujeme:
  • 160g hladké mouky
  • lžíci kukuřičného škrobu
  • 50 g kakaa
  • čaj. lžičku kypřícího prášku bezfosfátový
  • čaj. lžičku jedlé sody
  • 100g arašídového másla Trinutka - Arašídy na sucho pražené
  • 1/2 čaj. lžičky soli
  • 2 velké zralé banány (čím zralejší, tím je chlebík sladší)
  • 120g mléka (nebo lib. rostliného mléka pro veganskou verzi)
  • 75g slun. oleje
  • čaj. lžičku vanilkového extraktu
  • čaj. lžičku jablečného octu
  • čokoládové úlomky bílé (nebo tmavé pro veganskou verzi), nebo čokoládové čočky.
 
Postup:
  1. Předehřejte troubu na 180°C, vyložte chlebovou mísu pečícím papírem (nebo jakoukoli obdelníkovou mísu na pečení s vysokými okraji, cca 11x26cm) tak, aby na každou stranu papír přesahoval.
  2. V jiné míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob, kakao, sodu, kypřící prášek a suchou směs promíchejte.
  3. Na prkénku rozmačkejte banány vidličkou, vložte do vyšší nádoby spolu s mlékem, olejem, cukrem, vanilkovým extraktem a jablečným octem. Dobře promíchejte.
  4. Tekutou směs nalijte do mísy s moukou a míchejte vařečkou do spojení. Můžete vmíchat malé kousky čokolády dle chuti (trochu si nechte na posypání).
  5. Nalijte těsto do chlebové formy vyložené papírem na pečení. Pečte po dobu 40-50 min. Dejte pozor, aby chlebík nezůstal v troubě příliš dlouho, byl by pak zbytečně vysušený. Vyzkoušejte zapíchnutým párátkem - pokud jej vyndáte čisté, měl by být chlebík tak akorát. Po vyndání z trouby můžete posypat zbytkem čokolády.
  6. Nechte vychladnout v míse.
  7. Doporučujeme podávat s čistým arašídovým máslem Trinutka a banánem.
 
Ať chutná :-)
 
Jahodový crumble s Trinutkou Kokos mandle datle

Bára z pekáčku (www.zpekacku.cz, @zpekacku.cz_food_art) pro nás připravila naprosto dokonalý, zdravý a lahodný recept s čerstvými jahodami a Trinutkou Kokos mandle datle. Sezóna jahod již začala, což takhle je využít k zdravého jahodovému crumble s přírodním veganským ořechovým máslem, které je složenou pouze ze tří ingrediencí - štavnatého kokosu ze Srí Lanky, Californských mandlí pražených nasucho se slupkou a sušených datlí z blízkého východu.

Jahodový crumble - recept

Ingredience:
  • 500 g jahod
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 2 lžíce Trinutka - Kokos mandle datle
  • 2 lžíce celozrnné mouky
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1/3 hrnku mandlové mouky
  • 1/3 hrnku celozrnných ovesných vloček
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 3 lžíce másla
  • hrst strouhaného kokosu
  • Na dokončení : zakysaná smetana a Trinutka - Kokos mandle datla
Postup: 
Pekáček si vymažeme troškou másla. Jahody omyjeme, pokrájíme na čtvrtky a rozložíme na dno pekáčku. Zakapeme je citronovou šťávou, poprášíme 2 lžícemi celozrnné mouky  a 2 lžícemi třtinového cukru a jahody promícháme tak, aby byly ve šťávě, mouce i cukru dobře obalené. Mezi jahody přidáme Trinutku s příchutí Kokos mandle datle. Jakmile se bude crumble péct, jahody pustí šťávu a spolu s Trinutkou vytvoří dokonalou kombinaci.
Ve zvláštní misce si smícháme mandlovou mouku, ovesné vločky, 2 lžíce třtinového cukru, kypřicí prášek a máslo. Připravíme si drobenku, kterou posypeme jahody v pekáčku. Nyní dáme náš crumble péct do trouby vyhřáté na 190 C po dobu 30 minut.
Jakmile vyndáme jahodový crumble z trouby, posypeme jej strouhaným kokosem a podáváme nejlépe ještě teplý s kopečkem zakysané smetany a Trinutky s příchutí Kokos mandle datle.
 
Dobrou chuť :)
Bára