RECEPTY

Mugcake s Trinutkou a borůvkami
Mugcake s Trinutkou a borůvkami
 
Tento krásný a jednoduchý recept nám pomohl připravit kluk @klukvzastere. Mugcake si můžete dát k odpolední kávě nebo rovnou na snídani, je to opravdu rychlovka. Je zdravá, chutná, nabitá energií, tak ať Vám ten den skvěle začne :-)
 
Ingredience:
1 Vrchovatá  lžíce kešu mouky a kokosové mouky
1 ČL prdopeče
1 zarovnaná lžíce kakaa
5 PL sojovýho mlíka
1 menší banán
 
Postup:
Banán rozmačkat, vše smíchat a rozdělit do dvou hrnečků. Dát na 3 minutky do mikrovlnky a potom ozdobit lesním ovocem, lžící mandlovo-kokosového másla Ttrinutka a k tomu trošku tvarohu. 
 
Na výše zmíněnou Trinutku můžete využít 20% slevu v rámci ovocné kampaně. Zadejte kód "BORUVKY" v nákupním košíku. Platí do 31.7.2020 na produkt Kokos mandle bílá čokoláda.
 
Ať chutná :-) 
 
Fit vafle s třešněmi a proteinovou Trinutkou

Sezóna třešní je už za dvěřmi a tak jsme požádali Jakuba Kněžoura (@jakubknezour), aby připravil jeho oblíbenou snídani - fit vafle s Trinutkou - Lískové ořechy kakao datle protein a třešněmi, které právě v kombinaci s lískovými ořechy, extra tmavým kakaem, čistým syrovátkovým proteinem a trochou datlí tvoří lahodnou kombinaci.

Vyzkoušejte tuto rychlou letní snídani. 

Fit vafle - recept

Ingredience:
  • 4 velká vejce
  • 2/3 šálku řeckého plnotučného jogurtu
  • 1/4 šálku mléka dle výběru (např. mandlové)
  • 1 šálek ovesné mouky (může být i bezlepková)
  • 2 lžíce oblíbeného proteinu
  • Na dokončení: Trinutka Lískové ořechy kakao datle protein, nastrouhaný kokos a třešně
 
Postup: 

 

Předehřejte  vaflovač.
Ve velké míse rozšlehejte vejce, jogurt a mléko. Přidejte ovesnou mouku a protein. Vše dobře promíchejte tak, aby těsto bylo hladké.
Těsto opatrně nalejte do vaflovače. Hotové vafle dochuťte Trinutkou Lískové ořechy kakao datle protein, posypte nastrouhaným kokosem a dolaďte třešněmi.

 

Hezkou snídani! :-) 
 
Jednoduchý banánovo arašídový chlebíček bez přidaného cukru
Jednoduchý banánovo arašídový chlebíček bez přidaného cukru
 
Úžasný kakaovo-banánový chlebíček s arašídovou Trinutkou se doslova rozplývá na jazyku. Na povrchu je lehce křupavý, uvnitř měkký a vláčný. Skvěle se hodí ke snídani, nebo odpolední kávě. S trochou úpravy je vhodný pro vegany - stačí nahradit klasické mléko rostlinným a místo mléčné čokolády použít tmavou. Recept je bez vajec a bez přidaného cukru.
 
Na přípravu potřebujeme:
  • 160g hladké mouky
  • lžíci kukuřičného škrobu
  • 50 g kakaa
  • čaj. lžičku kypřícího prášku bezfosfátový
  • čaj. lžičku jedlé sody
  • 100g arašídového másla Trinutka - Arašídy na sucho pražené
  • 1/2 čaj. lžičky soli
  • 2 velké zralé banány (čím zralejší, tím je chlebík sladší)
  • 120g mléka (nebo lib. rostliného mléka pro veganskou verzi)
  • 75g slun. oleje
  • čaj. lžičku vanilkového extraktu
  • čaj. lžičku jablečného octu
  • čokoládové úlomky bílé (nebo tmavé pro veganskou verzi), nebo čokoládové čočky.
 
Postup:
  1. Předehřejte troubu na 180°C, vyložte chlebovou mísu pečícím papírem (nebo jakoukoli obdelníkovou mísu na pečení s vysokými okraji, cca 11x26cm) tak, aby na každou stranu papír přesahoval.
  2. V jiné míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob, kakao, sodu, kypřící prášek a suchou směs promíchejte.
  3. Na prkénku rozmačkejte banány vidličkou, vložte do vyšší nádoby spolu s mlékem, olejem, cukrem, vanilkovým extraktem a jablečným octem. Dobře promíchejte.
  4. Tekutou směs nalijte do mísy s moukou a míchejte vařečkou do spojení. Můžete vmíchat malé kousky čokolády dle chuti (trochu si nechte na posypání).
  5. Nalijte těsto do chlebové formy vyložené papírem na pečení. Pečte po dobu 40-50 min. Dejte pozor, aby chlebík nezůstal v troubě příliš dlouho, byl by pak zbytečně vysušený. Vyzkoušejte zapíchnutým párátkem - pokud jej vyndáte čisté, měl by být chlebík tak akorát. Po vyndání z trouby můžete posypat zbytkem čokolády.
  6. Nechte vychladnout v míse.
  7. Doporučujeme podávat s čistým arašídovým máslem Trinutka a banánem.
 
Ať chutná :-)
 
Jahodový crumble s Trinutkou Kokos mandle datle

Bára z pekáčku (www.zpekacku.cz, @zpekacku.cz_food_art) pro nás připravila naprosto dokonalý, zdravý a lahodný recept s čerstvými jahodami a Trinutkou Kokos mandle datle. Sezóna jahod již začala, což takhle je využít k zdravého jahodovému crumble s přírodním veganským ořechovým máslem, které je složenou pouze ze tří ingrediencí - štavnatého kokosu ze Srí Lanky, Californských mandlí pražených nasucho se slupkou a sušených datlí z blízkého východu.

Jahodový crumble - recept

Ingredience:
  • 500 g jahod
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 2 lžíce Trinutka - Kokos mandle datle
  • 2 lžíce celozrnné mouky
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1/3 hrnku mandlové mouky
  • 1/3 hrnku celozrnných ovesných vloček
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 3 lžíce másla
  • hrst strouhaného kokosu
  • Na dokončení : zakysaná smetana a Trinutka - Kokos mandle datla
Postup: 
Pekáček si vymažeme troškou másla. Jahody omyjeme, pokrájíme na čtvrtky a rozložíme na dno pekáčku. Zakapeme je citronovou šťávou, poprášíme 2 lžícemi celozrnné mouky  a 2 lžícemi třtinového cukru a jahody promícháme tak, aby byly ve šťávě, mouce i cukru dobře obalené. Mezi jahody přidáme Trinutku s příchutí Kokos mandle datle. Jakmile se bude crumble péct, jahody pustí šťávu a spolu s Trinutkou vytvoří dokonalou kombinaci.
Ve zvláštní misce si smícháme mandlovou mouku, ovesné vločky, 2 lžíce třtinového cukru, kypřicí prášek a máslo. Připravíme si drobenku, kterou posypeme jahody v pekáčku. Nyní dáme náš crumble péct do trouby vyhřáté na 190 C po dobu 30 minut.
Jakmile vyndáme jahodový crumble z trouby, posypeme jej strouhaným kokosem a podáváme nejlépe ještě teplý s kopečkem zakysané smetany a Trinutky s příchutí Kokos mandle datle.
 
Dobrou chuť :)
Bára
 
 
 
 
 
 
Máme pro vás tip na super snídani. Fufíci s Trinutkou.

Fufíci s Trinutkou

Porce pro 2 osoby

Ingredience
1/2 hrnku mandlové mouky
1/2 hrnku kokosové mouky
2 vejce
1/4 hrnku smetany
1 lžíce kokosového oleje
1/2 lžičky kypřicího prášku
1 lžička psyllia

kokosový olej na smažení

Servírování
Trinutka proteinová nebo ořechová

zakysaná smetana a ovoce

POSTUP
Ve středně velké míse smícháme mandlovou mouku, kokosovou mouku, psyllium, kypřicí prášek.
Poté přidáme zbývající ingredience, těsto důkladně promícháme a necháme 10 minut
odstát. Na pánev s rozehřátým kokosovým olejem přidáme vždy 2–3 lžíce těsta na jeden fufík.
Fufíky smažíme na středním plameni dozlatova,  z obou stran. Každý fufík potřeme
Trinutkou nebo zakysanou smetanou,  posypeme ovocem
a podáváme.

Super letní oběd. Salát s Kurkumovou Trinutkou.

Salát s Kurkumovou Trinutkou

Porce pro 2 osoby

Ingredience
čerstvá zelenina dle chuti (římský salát, rajče, paprika, okurek)
sušená šunka (alespoň 90% masa)
cheddar
2 vejce
vinný ocet
Trinutka Kurkumová

Na zálivk
citrónová šťáva
olivový olej
bylinková sůl
tekutý med
balsamikový krém

POSTUP
Zeleninu nakrájíme a v míse smícháme. Ochutíme solí, citrónovou šťávou, lžičkou medu, znovu promícháme a necháme 5min ležet.
Mezitím dáme vařit vodu se 2 lžícemi octa na zastřené vejce. Jakmile voda vaří, zeslabíme a opatrně (aby se neporušil žloutek) do hrnce rozklepneme 2 vejce. Na mírném ohni vaříme přesně 3 min, ihned poté vejce pomocí lžíce vytáhneme  z horké vody a necháme okapat na ubrousku. Správné zastřené vejce má uvařený bílek, ale po rozkrojení se žloutek rozteče. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a sušenou šunku lehce osmažíme. 
Salát zakápneme olivovým olejem,  trochu promícháme a přidáme šunku, vejce a kurkumovou Trinutku. Celý salát zasypeme strouhaným cheddarem a dozdobíme balsamikem.

Tohle je prostě bomba kaše.

Snídaňová Kaše

Ingredience
nedoslazovaná instantní kaše různé druhy (např. Nominal)
čerstvé nebo mražené ovoce dle chuti
plnotučný tvaroh
Trinutka proteinová nebo ořechová

mletá skořice

POSTUP
Instantní kaši zalijeme vařící vodou. Množství vody volíme dle požadavků na konzistenci. 
Ovoce opláchneme, nakrájíme a přidáme na kaši, stejně jako tvaroh. Dochutíme ořechovým nebo proteinovým máslem Trinutka a trochou skořice.

Výborná večeře po dlouhém dni. Avokado a Chilli Trinutka.

Avokado a Chilli Trinutka

Porce pro 2 osoby

Ingredience
3 krajíce celozrnného lisovaného chleba
1 avokádo
2 vejce
Lučina
sůl, pepř, limetka

Trinutka Chilli

POSTUP
Na chleba namazaný Lučinou položíme nakrájené avokádo a lehce zakápneme limetkou. Poté přidáme libovolně připravené vejce, např. ve formě volského oka  nebo zastřené (vařené bez skořápky). Nakonec přidáme chilli Trinutku a dle potřeby dochutíme solí a pepřem.