Linecké cukroví z Kešu másla

 Bára @zpekacku.cz pro Vás připravila 1.adventní recept. Linecké cukroví neodmyslitelně k Vánocům patří, tento recept je však vylepšený o lahodné Kešu máslo. 

Ingredience
 
3 lžíce másla
3 lžíce Trinutka Kešu
2 vejce
1,5 hrnku mandlové muky
1,5 hrnku rýžové mouky
4 lžíce sypké stévie
1 lžička xantanové gumy
 
Marmeláda z ledního ovoce na slepení
 
Postup
 
Klasické máslo i Trinutku Kešu si necháme povolit na pokojovou teplotu a poté je vyšleháme do pěny. Přidáme vejce a stévii a pořádně zašleháme. Nakonec přidáme obě mouky a xantanovou gumu ( dopomáhá těstu, aby drželo pohromadě jako těsto, kde je lepek) a vypracujeme těsto. Dáme jej odpočinout na 30 minut do lednice.
 
Troubu si předehřejeme na 175 C. Vál si pomoučíme rýžovou moukou a vyválíme na něm těsto, které následně vykrajujeme. Vykrojené cukroví poklademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 9-12 minut. Že je cukroví hotové poznáme podle krásně zlaté barvy. Necháme vychladnout a poté slepujeme marmeládou z lesního ovoce.
 
Krásný advent a dobrou chuť :-)